Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Krzyżyk X
menu 
Porcelana wg kolekcji
Porcelana wg rodzaju
Serwisy wg rodzaju
Szkło bezbarwne
Szkło kolorowe
Black Out
Bolesławiec Brąz
Bolesławiec Brąz Zaciek
Bolesławiec Kropki 42
Bolesławiec Piasek
Karczma
Karczma Zielona
Owoce
Papryczki chili
Porto
Kryształy wg rodzaju
Kryształy wg producenta
Bloki z nożami
Sztućce na sztuki
Sztućce w kasecie
Zestawy sztućców
Bieżniki
Serwety
Obrączki na serwety
Obrusy
Dywany
Skóry owcze
Deski
Garnki
Kawiarki
Kolekcja Kassel
Kolekcja Kitchen Basics
Kolekcja Glitter
Kolekcja Oliwki
Kolekcja Serowa
Kolekcja Zen
Koszyki
Kubki
Kubki termiczne
Melamina
Morphy Richards
Naczynia ceramiczne
Patelnie & rondle
Plexart
Pojemniki na chleb
Przyprawniki
Pozostałe
San Miguel
Tace
Wagi kuchenne
Wyciskarki
Aniołki
Figury i rzeźby
Imitacje żywności
Kolekcja Awangarda
Kryształki
Kwiaty sztuczne
Lampiony
Living Dizajn
Lustra
Metaloplastyka
Modele kolekcjonerskie
Obrazy
Patery
Podkładki na stół
Pudełka dekoracyjne
Pufy, taborety
Ramki na zdjęcia
Stojaki na wino
Świece
Świece zapachowe
Świeczniki
Świeczniki ceramiczne
Świeczniki metalowe
Talerze ozdobne
Termometry
Wazony
Wieszaki
Zegary
Zestawy upominkowe
Ozdoby świąteczne
Lampy wiszące
Lampy stojące
Kinkiety

2015-03-23
Kuchnia Papieska - foto z Niegowici




W świąteczny poniedziałek widzowie programu pierwszego Telewizji Polskiej obejrzą kolejne odcinki Kuchni Papieskiej. Kuchnia Papieska to dokument filmowy z udziałem znanych osób z dziedzin kultury, nauki i religii wsparty fabularyzowaną retrospekcją historyczną, komentarzami ilustrowanymi i dyskusją w studiu plenerowym. Nieodłącznym elementem Kuchni Papieskiej są ulubione potrawy Karola Wojtyły, Papieża Polaka.

Pierwszy odcinek Kuchni Papieskiej został wyemitowany w grudniu ub. roku. Wątek historyczny przeniósł nas w czasy dzieciństwa Karola Wojtyły, do Wadowic, gdzie "wszystko się zaczęło". Przewodnim tematem przy stole w Muzeum Dom Rodzinny Ojca Świętego była rola ojca w życiu Karola Wojtyły.

Fabuła drugiego odcinka "Pasja, która daje siłę" to filmowa opowieść o życiu Karola Wojtyły od dnia wybuchu drugiej wojny światowej, pracy w kamieniołomach, wstąpienia do seminarium, święceń kapłańskich i pierwszej parafii w Niegowici, aż do dnia konsekracji na biskupa pomocniczego. Debatę o pasji w życiu i relacjach z drugim człowiekiem podejmą goście zaproszeni do stołu w Parafii w Niegowici. O trudnych wyborach w życiu i o pogodzeniu pasji z życiem zawodowym rozmawiać będą: Olga Bołądź, Przemysław Babiarz, Tomasz Szczepanik, ks. Paweł Sukiennik i uczennica Karola Wojtyły - Maria Trzaska. Moderatorem spotkania będzie Radosław Pazura. Potrawy Kuchni Papieskiej będą przygotowywać Robert Makłowicz i Teresa Lipowska.

Trzecia część pt. Człowiek dialogu i porozumienia przeniesie widzów w czasy peerelowskiej rzeczywistości. Jak Karol Wojtyła jako kardynał podejmował dialog w trudnych czasach PRL? Jak toczyły się jego losy w postsowieckiej Polsce od 1958 roku do powołania na tron Piotrowy? Tematem trzeciego odcinka będzie dialog międzykulturowy, międzypokoleniowy i międzyreligijny. Jak rozmawiać i jak porozumiewać się we współczesnym świecie. Dyskusję przy stole w Pałacu Arcybiskupów Krakowskich podejmą: Wojciech Pszoniak, Marta Lipińska, Emilian Kamiński, Rafał Brzozowski i inni. Kardynalskie potrawy przygotują Marta Lipińska i Robert Makłowicz. Powtórkę pierwszego odcinka Kuchni Papieskiej będzie można obejrzeć 3 kwietnia 2015 o godzinie 8.45 w TVP1.

Witek's wspiera Kuchnię Papieską od początku projektu. Nieodzownym elementem stołu jest serwis obiadowy i kawowy oraz elementy wyposażenia kuchni i dekoracji planu.

Kuchnia Papieska - "Pasja, która daje siłę", rok prod. 2015, TVP1, 6 kwietnia 2015, godz. 12.20
Kuchnia Papieska- "Człowiek dialogu i porozumienia", rok prod. 2015, TVP1, 6 kwietnia 2015, g. 12.50



2014-12-21
Zaproszenie do oglądania premierowego odcinka programu telewizyjnego "Kuchnia Papieska"


Instytut Dialogu Międzykulturowego im. Jana Pawła II w Krakowie zaprasza na premierę filmową pierwszego odcinka Kuchni Papieskiej. Pilotażowy materiał obejrzymy w pierwszym programie Telewizji Polskiej w niedzielę po świętach Bożego Narodzenia (28.12.2014) o godz. 8.30.

Kuchnia Papieska to dokument filmowy z udziałem znanych osób z dziedzin kultury, nauki i religii wsparty fabularyzowaną retrospekcją historyczną, komentarzami ilustrowanymi i dyskusją w studiu plenerowym. Autorzy programu w niekonwencjonalny sposób podejmują trudne tematy i debatę o współczesnych wartościach i problemach społecznych, a wszystko to okraszone nutą domowych potraw.

Pilotażowy odcinek realizowany był w Wadowicach, w Muzeum Dom Rodzinny Ojca Świętego Jana Pawła II. Po raz pierwszy program w takiej formule został nagrany w dawnej kuchni Wojtyłów. Przy wspólnym stole w domu Wojtyłów zasiedli: Eugeniusz Mróz, Bożena Dykiel, ks. bp. Grzegorz Ryś, bracia Łukasz i Paweł Golcowie, Redbad Klynstra i Jerzy Fedorowicz. Nie przypadkowo tematem przewodnim pierwszego odcinka jest Rola ojca w Jego życiu. Wadowice - miasto rodzinne, "w którym wszystko się zaczęło".

Instytut Dialogu Międzykulturowego im. Jana Pawła II w Krakowie planuje nagranie kolejnych odcinków. Tłem każdego odcinka będą miejsca bliskie Ojcu Świętemu. Realizacja kolejnych odcinków już w przyszłym roku.

Powtórka emisji pilotażowego odcinka nastąpi w Nowym Roku. Producentem audycji jest Instytut Dialogu Międzykulturowego im. Jana Pawła II.

Partnerem "Kuchni Papieskiej" jest Cechini-Dystrybucja Sp. z o.o. z siedzibą w Muszynie. Dekorację i zastawę stołu zapewniła F.P.H. Witek's Adam Witek z Modlniczki k/Krakowa.

Więcej informacji na stronie www.idmjp2.pl w zakładce Projekty.

"Kuchnia Papieska", dokument fabularyzowany TVP1, 28 grudnia 2014, g. 08.30 



2012-05-14
Witek's sponsorem 2 Krakowskiego Biegu Kelnerów!



Nienaganne maniery, znakomita prezencja, dbałość o wygląd, sprawność fizyczna, doskonała kondycja i wysokie kwalifikacje. Dobry kelner to skarb i wizytówka każdej restauracji. Najlepsi przedstawiciele tego fachu będą rywalizować z sobą 10 listopada w ramach II edycji Krakowskiego Biegu Kelnerów. Wydarzenie, które odbędzie się na Placu Jana Nowaka Jeziorańskiego przed Galerią Krakowską oraz wewnątrz Galerii przy Empiku, poprzedza 20. Międzynarodowe Targi Wyposażenia Hoteli i Gastronomii w Krakowie (14-16 listopada 2012 r., tereny wystawiennicze firmy Targi w Krakowie, przy ul. Centralnej 41a.)

Dla najlepszych kelnerów przewidziane są nagrody indywidualne. Dla restauracji, które poślą swoich pracowników w bój -Certyfikat potwierdzający najszybszą i najsprawniejszą obsługę kelnerską w mieście.

W 2011 r. zwycięzcą Krakowskiego Biegu Kelnerów został reprezentujący krakowską restaurację Balaton - Krzysztof Mirek, a najsympatyczniejszą kelnerką została Mariola Sowa z krakowskiej Restauracji Ratuszowa. W rywalizacji uczestniczyło kilkunastu kelnerów reprezentujących restauracje z Małopolski i Śląska.

Organizatorami II edycji Krakowskiego Biegu Kelnerów jest firma Targi w Krakowie Sp. z o.o. oraz firma Gastroinfo Zbigniew Kurleto, Krakowska Szkoła Restauratorów. Partnerem wydarzenia jest Galeria Krakowska, a sponsorem firma Witek`s - dystrybutor profesjonalnych urządzeń dla branży HORECA.



NASZE SALONY FIRMOWE